Specialet

Download

Download specialet
(Vi har hørt fra flere der har problemer med at læse specialet. Kommentér venligst i bunden af siden hvis du i ønsker at få tilsendt specialet pr. mail.)

Problemformulering

At understøtte forretningen har altid været formålet med IT i virksomheder. Men i en tid hvor økonomien og globaliseringen får stigende indflydelse på markedskræfter og konkurrenceevne, er foran-dringsparathed blevet et begreb med stigende relevans. Forventningerne til cloud computing er mange men fælles for disse forventninger er at de forudser en revolution af hvordan virksomheder anvender IT i dag.

Det er sandsynligt at Google og andre internetgiganter med deres gigantiske datacenter, placeret stra-tegisk fordelagtige steder rundt om i verden, kan udføre og distribuere en computerberegning for 1/10-del af hvad det ville koste for en gennemsnitlig virksomhed. Men afhængig af størrelse og industri, er der også stor forskel på hvilke IT-behov virksomheder har.

Derfor må det første skridt i retning mod at klarlægge en strategi for anvendelse af CC være, at undersøge hvor og i hvilket omfang cloud computing appellerer til virksomheders tekniske og forretningsmæssige behov. Til grund herfor må ligge en undersøgelse af, hvad det er for generelle IT-relaterede problemer og opgaver virksomheder i dag kan bruge CC til.

Desuden er det relevant at undersøge hvordan CC passer ind i virksomheders eksisterende IT-arkitektur. Vi ønsker at undersøge hvilke faktorer der har betydning for anvendelsen af CC og dermed gøre beslutningstagere i stand til at tage kvalificerede beslutninger herudfra.

Formålet med specialet er derfor at besvare følgende:

 • Hvad er cloud computing set i et teknisk og strategisk perspektiv?
 • Hvordan anvendes cloud computing lige nu og hvilke faktorer har betydning for cloud computing i en anvendelsesorienteret kontekst?
 • Hvordan kan cloud computing tænkes ind i en arkitekturproces og integreres i en større IT-arkitektur?

Endelig ønskes at foretage en diskussion af de barrierer der ligger forude for cloud computing på det brede marked og følgelig heraf fremsætte en model, som kan skitsere processen med at implementere cloud computing på en måde, som forholder sig til tekniske og strategiske faktorer.

Reklamer

6 kommentarer to “Specialet”

 1. […] Til de interesserede kan den ses her. […]

 2. Hello Ninjas,

  Har I lyst til lidt SaaS-erfaringer “from where the rubber hits the road” byder e-conomic gerne på en dialog om SaaS ERP. Både om vores solstråle-historier men også hvor der selvfølgelig stadig er områder i forretningsmodellens, som endnu ikke er faldt på plads.

  IDC har netop udgivet en Vendor Profile om os (“leading European SaaS Vendor”) som vi selvfølgelig gerne stiller til rådighed.

  Knæk og bræk med specialet i øvrigt.

  Anders K. Hansen
  adm. dir
  e-conomic danmark a/s
  akh@e-conomic.com

 3. […] finde vej ind i virksomhederne. Vil du vide mere om cloud computing, SaaS og PaaS så download vores speciale skrevet ved IT-Universitetet, november […]

 4. Hej Finn,

  Det lyder underligt. Har ikke hørt om andre der har oplevet det du beskriver.
  Jeg skal gerne sende specialet til dig hvis du oplyser din mailadresse til mig.

  Med venlig hilsen
  Anders
  anderskann@itu.dk

 5. Jeg vil smaddergerne have specialet tilsendt, da jeg sidder og fedter med en artikel om netop cloud computing… 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: