Artikel: Hype eller hit – Skyen er over os

Computerworld Årsnumer 2009

Computerworld Årsnumer 2009

Vi medvirker i artiklen “Hype eller hit: Skyen er over os” som udkom i Computerworld’s Årsnummer 2009. Artiklen fokuserer på hvorfor større virksomheder tøver med at anvende cloud computing mens mindre virksomheder lige nu rykker på teknologierne.

I artiklen lukker vi bl.a. op for debatten om hvorvidt cloud computing vil få medvind af den verdensomspændende økonomiske krise. Hvorvidt krisen har genereret større tilslutning til cloud-services er usikkert.

MEN, der er netop publiceret en læseværdig artikel fra RAD Lab (institut ved Berkeley University, USA) : Above the Clouds: A Berkeley View of Cloud Computing

For os er det interessant at artiklen kommer frem til mange af de samme konklusioner og anbefalinger som vi præsenterede i vores speciale om cloud computing. Vi berørte også selv de økonomiske aspekter i at anvende cloud computing i forhold til traditionel infrastruktur, men vil ikke betegne dette som en dybere analyse. I  Above the Clouds: A Berkeley View of Cloud Computing præsenteres nu en formel der forventes at kunne udregne potentielle besparrelser ved at anvende cloud computing i forhold til traditionel infrastruktur:

UserHourscloud × (revenue Costcloud) UserHoursdatacenter × (revenue Costdatacenter / Utilization )
(Kilde)

Venstre side multiplicerer nettoindtægt pr. cloud-time med antallet af bruger-timer, hvilket giver den forventede fortjeneste ved at bruge Cloud Computing.

Højre side udfører den samme beregning for en fast kapacitet i et datacenter ved at udregne den gennemsnitlige ressourceudnyttelse, herunder nonpeak-perioder, i et datacenter (utilization på 100 % angives med 1,0). Siden med den største værdi repræsenterer en mulighed for højere fortjeneste.

Det ligner et realistisk bud på at udregne cloud-økonomiske scenarier. Har du praktiske erfaringer, så del dem endelig her på bloggen.

Kommentarer vedr. Computerworld-artiklen eller cloud-økonomien generelt er også mere end velkomne.

Reklamer

~ af anderskann på marts 3, 2009.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: