Klichéerne blev leveret på ICT-messen

Det er efterhånden noget tid siden der har været nyt på bloggen. Derfor er det ekstra interessant at antallet af besøgende er uændret. Det er vi naturligvis glade for og det må være udtryk for, at interessen for cloud computing er velbevaret, hvilket for så vidt også gælder for vores eget vedkommende.

Men der har ikke været så meget nyt under solen siden vi afsluttede vores speciale om emnet i slutning af 2008. Efter vores bedste overbevisning er Amazon web services stadig førende i sit felt mens andre mindre virksomheder piggybacker på konceptet og tilbyder value added services inden for skalering og administration af en stack (fx. Rightscale og Heroku). Microsoft synes med Azure nu også at gå all-in med en cloud computing-satsning – en udvikling der bliver spændende at følge med i.

I går var jeg på ICT-messen i Bella Centeret i København hvor paneldebatten om cloud computing  mest af alt bød på klicheer som også eksisterede for et år siden, hvor vi begyndte vores arbejde inden for emnet.

I debatpanelet sad:

  • Max Olsen, Associate director i Gartner
  • Trond Heier, Adm. direktør i Redpill Lindpro (Norge)
  • Brian Vinter, Professor ved Københavns Universitet

De repræsenterede tilsammen professoren som sagde at “vi har jo haft grids i mange år, så hvad skal vi med en ny betegnelse?” – Gartner-konsulenten som omtalte hype (Gartners teknologiske glaskugle) og spåede om fremtiden, og endelig direktøren for et firma der leverer SaaS-løsninger og drifter virtuel infrastruktur baseret på open-source software. Tilsyneladende et spændende setup, men udfaldet var meget klichéefyldt – især hvis man i løbet af det seneste år har fulgt bare lidt med i mediernes omtale af cloud computing. På opfordring fra de tilhørende, blev snakken hurtigt ledt hen på emner som sikkerhed, privacy og availability, begreber som stadig synes at være genstand for de største bekymringer for cloud computing. Måske er frygten berettiget – måske blæses problematikken blot op af virksomheder som nyder godt af at bevare status quo?

Her på bloggen har vi tidligere omtalt “money in the mattress-teorien” som bygger på at før vi lærte at stole på bankerne, syede vi formuen ind i madressen fordi det blev anset for mere sikkert. I dag er det lige omvendt. Denne klichefyldte analogi blev således også fremhævet af Trond Heier (Redpill Lindpro). Analogien er måske stadig god men ikke engang comon’s artikler værdig længere. Der må simpelthen kunne fremhæves bedre argumenter hvis man som virksomhed vil gøre sig gældende i branchen.

I vores speciale, som også er at finde på bloggen, har vi givet mulige svar på mange at de problematikker som stadig optager folk. For at skubbe danske virksomheder og andre interessenter fremad i snakken om cloud computing, har vi i specialet fokuseret på IT-strategiske, økonomiske og driftsmæssige aspekter som efter vores mening bør optage virksomheder mest af alt i den kommende tid.

Lad os derfor komme videre i snakken om cloud computing med følgende i baghovedet:

1. Det må alt andet lige være i cloud- og SaaS-udbydernes interesse at levere sikre løsninger til deres kunder. Selv det mindste medieomtalte sikkerhedsbrud hos en cloud-udbyder vil betyde den sikre død for denne. Selvom markedet endnu ikke er modent for alle leverandørers vedkommende, så forvent kun at det går i den rigtige retning. Imens bør du så…

2. begynde erfaringsopbygningen inden for cloud computing og SaaS i din virksomhed. Selvom virksomhedens mål for nuværende ikke er at anvende cloud computing, vil erfaringsopbygningen være nødvendig for at kunne følge med konkurrenterne allerede inden for et par år. Samtidig vil det med eksisterende erfaring være nemmere at opstarte projekter der indeholder aspekter af cloud computing-tiltag.

Det var alt for nu. Kommentarer er velkomne.

Reklamer

~ af anderskann på februar 27, 2009.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: