Money in the mattress

Mens vi var i SF hørte vi flere gange udtrykket “Money in the mattress” i forbindelse med Cloud Computing og manglende tillid til leverandører.

money

Super gode pointer, som vi lige vil uddybe lidt i denne post.

Udtrykket blev brugt når der blev talt om hvordan det issue der er med at virksomhederne ikke endnu har tillid til Cloud Computing-teknologien og leverandørerne. Denne manglende tillid er noget vi fra starten af har fokuseret meget på, og det var rart at blive bekræftiget i at både Cloud Computing-industrien og virksomhederne, der potentielt kan bruge Cloud Computing, også har stor fokus på netop dette.

Da Greg Papadopoulos (CTo hos Sun Microsystems), adresserede netop denne manglende tillid, sammenlignede han det med den gang bankerne opstod, og folk initielt havde svært ved at få sig selv til at sætte deres penge til banken, mod at få et stykke papir som bevis på at pengene er var deres- I stedet endte folk med at “sy pengene i madrassen”. På samme måde, gav Greg udtryk for at folk i længden vil finde ud af at de Cloud Computing udbydere, der specialiserer sig i udelukkende virksomheders data og logik sikker og tilgængelig, kan gøre dette langt bedre en virksomhederne selv kan gøre det. Det passer også fint med tendensen og teorien om at holde sig til sine kernekompetencer i forretningen.

Der er dog en dimension af “money in the mattress”-teorien, som vi ikke har hørt nævnt, og som, i følge os, også har stor vigtighed. Nemlig den del af at dele sine resourcer med andre, og dermed få økonomisk del af udbyttet. Når man sætter sine penge i banken, og får renter, kan det jo kun lade sig gøre fordi banken får lov at bruge pengene til noget. Det være sig investere eller låne ud til andre kunder. På den måde ligger præcis de sedler man gå ned i banken med ikke i likvide midler, men derimod lader man banken “bruge” pengene for en, for at få del i overskudet gennem renter (meget forenklet billede af bank-verdenen, men de overordnede dynamikker skulle holde :)).

Om man om 10-20 år vil kigge tilbage på den gang man stadig brugte client/server-modellen i virksomhederne, med let rysten på hovedet, ligesom vi ser på folk der syede pengene i madressen, er ikke godt at vide, men det peger i den retning 🙂

Reklamer

~ af Martin Albertsen på juli 16, 2008.

2 kommentarer to “Money in the mattress”

  1. Er lige kommet tilbage fra stanford summit 08 og hørte blandt andet en panel debat om Cloud Computing vs. SaaS. Debatten skulle gerne blive lagt online http://alwayson.goingon.com/ecom/productview/24424

    I panelet var blandt andet repræsentanter fra Sun, HP og SalesForce.

    De talte meget om fremtiden inden for Cloud comp, hvilket var super interessant. De talte blandt andet om den mulighed der er for at miste viden omkring ens produkt, når man ikke selv hoster og at den viden nu ligger hos udbyderen. For at blive i din analogi med penge i madressen, så kan man vel ligeså godt selv investere sine penge (såfremt man er dygtig nok) og score hele gevinsten, i stedet for at overlade en del til banken.

    Tror helt sikkert, at vi vil ryste på hovedet over Client/server løsninger om 10-20 år, men lige nu er der store hurdler der skal overkommes.

  2. […] på bloggen har vi tidligere omtalt “money in the mattress-teorien” som bygger på at før vi lærte at stole på bankerne, syede vi formuen ind i madressen fordi det […]

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: