Tourist & freeloading

2. dag i SF

Efter en god nats søvn var vi helt udhvilede. På forunderlig vis har vi helt undgået jetlag.

Vi startede dagen på bedste amerikanske vis med at spise omelet med toast og masser af kaffe. Så var stilen lagt og vi var klar til at tage på lidt sightseeing før aftenens faglige indslag. Vi gik ad Lombard St (The Crookedest street in the world) mod downtown. Vi startede altså dagen, uden bilen (med stor modvilje). Men da vi kun bor 2-3 km fra centrum, og parkering er stort set umulig, måtte det være sådan 🙂

Udsigten mod vest ad Lombarrd st.:

Lombard street mod vest

Lidt længere ude af Lombard Street, kom vi til den mest “krogede” gade:

martin på lombard street

Lobard street fra bunden

Vi fortsatte mod centrum og gik gennem China Town. Det lignede for så vidt enhver anden China Town, men alligevel en oplevelse at befinde sig i mylderet af mennesker, restauranter og markeder.

China town

I centrum gik vi lidt rund i det finansielle område hvor der ligger banker og investeringsselskaber. Der var en pulserende stemning og et mylder af forretningsfolk. Herefter nærmede vi os de større forretningsgader, så vi tog på et mindre shopping-spree i et par timer.

Union square:

union square

Inden CloudCamp, tog vi hjem til hotellet. På vej hjem stod den på ægte ærke-amerikansk mad, på Mels Diner. Mels Diner, er kendt for at være omdrejningspunktet i Steven Spielbergs film “Grafiti”. Mel bød på den bedste burger NOGENSINDE, i de mest cool autentiske 50’er omgivelser.

Mels Diner udefra:

Mels diner

Indenfor:

Anders på Mels Diner

På hotellet forberedte vi os lidt til CloudCamp. Da folkene bag camp’en ikke på forhånd havde kommunikeret noget særligt ud omkring programmet, deltagerne og det faglige niveau, vidste vi stort set ikke hvad vi gik ind til. Arrangementet fandt sted i Microsofts kontorer på Market St. Vi var glade for at vi havde været der tidligere på dagen, for der var ikke skiltet med selve campen.

Efter indregistrering og indtagelse af lidt forfriskninger fra baren og buffetten, var vi spændte på hvad der skulle foregå. Der var ca. 200 deltagere bestående af Venture Capitalists, repræsentanter fra virksomheder og folk med generel interesse for Cloud Computing. Det viste sig, at der slet ikke var noget program:-). Det skulle deltagerne selv tilrettelægge. Havde man et emne eller en problemstilling man gerne ville diskutere, kunne man blot tage ordet og annoncere emnet. De kaldte det selv for en “un-conference”. Det blev til ca. 30 emner, som efterfølgende skulle diskuteres i mindre sessioner i 10 forskellige lokaler. Man kunne derfor shoppe rundt alt efter hvad man helst ville høre. Emnerne var alt lige fra “What is Cloud Computing” til “How to integrate different computing clouds” og “Standardization in the clouds”. Det var spændende at deltage i campen, selvom et par af emnerne havde karakter af at være salgstaler. Men der var også folk med generel interesse for hvordan cloud computing som emerging technology, vil forme fremtidens it-industri. Det var også interessant at opleve den gejst der opstod i lokalerne. Folk havde generelt fokus på hvordan vi sammen løser eksisterende problemer omkring f.eks. integration, sikkerhed og lovgivning i forbindelse med anvendelse af Cloud Computing. Vi fik også snakket med repræsentanter fra forskellige virksomheder og fik på obligatorisk vis udleveret et par business cards.

Der er ingen tvivl om, at vi befinder os i et af de områder, hvor man er længst fremme med cloud computing. Indtil videre har vi mest oplevet det fra et meget forretningsmæssigt (økonomisk) eller teknisk perspektiv. Vi tror dog på at vi, ved at bringe emnet ned på et mere akademisk niveau, kan tage en masse med og hjem som kan hjælpe og til at skabe opmærksomhed og forståelse omkring cloud computing og de udfordringer det skaber.

Da vi kom hjem senere på aftenen, stod den fine lile bil og så ud til at trænge til en lille tur. Da trafikken var lettet en del, kørte vi en tur gennem centrum og ud mod SOMA-området (South of Market), hvor structure 08 konferencen i morgen finder sted.

Imorgen står den så på “Structure 08” hele dagen. Det er den primære grund til at vi tog herover og vi glæder os til at se, hvad de forskellige indholdsbidragere har at byde på. Mere om det i morgen 🙂

Martin og Anders

Reklamer

~ af Martin Albertsen på juni 25, 2008.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: