Carr: The end of corporate computing

Carrs teori er, at IT har neutraliseret sin evne til at kunne skabe competitive advantage. Som IT modnes, bliver billigere, lettere tilgængelig og i takt med at virksomheder lærer at anvende IT og dele best practice, mindskes mulighederne for at anvende IT til at skille sig ud på det globale marked – hvorfor? – fordi IT er blevet en commodity. Se og hør Carr uddybe sine teorier og sit syn på, hvorfor corpotate IT-management er et uddøende begreb:

Virksomheder bør tilgå deres IT-anvendelse som en del af en nødvendig infrastruktur der må håndteres og drives så effektivt og kompetent som muligt. Det er for eksempel ikke en konkurrencemæssig fordel i sig selv at kunne vedligeholde et ERP-system. Systemet skal fungere, helst upåklageligt, men det er ikke selve driften der er værdifuld, men derimod ERP-systemet som en tilgængelig service. 

Dette er formentlig også årsagen til at IT netop nu gennemgår et skifte fra at være et produkt til at være noget man køber som en service. Utility-services vil derfor være begrebet som erstatter corpotate IT-management.

Og hvor kommer Software as a service så ind i billedet? Jo, SaaS er jo netop et eksempel på en centraliseret utility-service, som kan tilgås af mange brugere på samme tid og som samtidig er fleksibel og billig. “The future of computing belongs to the new utilitarians” (Nicholas Carr: The Big Switch, 2008, s. 83).

Reklamer

~ af Martin Albertsen på marts 8, 2008.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: