Velkommen til et resultat af ”software as a service”

Hvad kræver det at lave en hjemmeside? Traditionelt set ville det kræve en god bunke værktøjer, erfaring, viden og ikke mindst tid. Processen ville starte med at lave et design, klippe designet i bidder og lave markup i XHTML, koble en database på og programmere serversite-funktionalitet. Derefter skal det hostes på et webhotel, som også skal vedligeholdes. Det at “gå online”, med et godt site er pludselig ikke en helt enkelt opgave. Det kan koste mange penge og masser af tid. Dreamweaver, photoshop, domæneregistrering, upload, browser-hacks, PHP? ASP? …

Man kan også bare lave en blog!

Wordpress logo

WordPress.com, 5 minutter, 10 klik og det obligatoriske navn, alder og e-mail-adresse, og så er vi i gang. I hele forløbet har vi ikke én eneste gang bekymret os om html, servere, kodning, hosting eller lignende. Det eneste der er krævet, er en computer, en browser og en internetforbindelse. Sitet kører på servere et eller andet sted i verden, men det bekymrer vi os ikke så meget om. Det virker. Vi har 3 GB plads, og kan selvfølgelig købe mere hvis det er nødvendigt. Indtil videre har vi ikke engang brugt en halv megabyte, selvom der er videoer og billeder på bloggen. Den slags tager YouTube og Flickr sig af.

Det er Software-as-a-Service der vil noget!

Vores WordPress-blog, som også er et mashup af billeder og videoer fra andre steder, er måske SaaS når det er bedst.

Tilbage står vi med et forholdsvis avanceret Content Management System og en tom skal, og kan bare fokusere på at skabe indhold til sitet. Farvel Dreamweaver, farvel XHTML… – goddag World Wide Computer.

Designet kan skiftes dagligt, hvis vi vil. Lige nu er vi godt tilfredse med det vi har… Men vi kan!

Reklamer

~ af Martin Albertsen på februar 27, 2008.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: